لینک فایل پاورپوینت-خمیر مایه و نحوه تولید و فرآوری آن- در 45 اسلاید-powerpoin-ppt

 

خمیرمایه نانوایی (Baking Yeast) یکی از صدها گونه مخمر شناسایی شده است که با عنوان علمی Saccharomayces Cerevisiae شناخته می­شود
این خمیرمایه موجودی ذره­بینی است که در نتیجه رشد آن در خمیر، گاز کربنیک و سایـر مـواد آلی تولید می شود. گاز کربنیک حاصله باعث افزایش حجم، پوکی و تخلخل نان و سایر ترکیبات آلی باعث افزایش ارزش تغذیه ای و عطر و طعم خوش نان می­گردند
تاثیر تخمیر و ورآمدن نان از هزاران سال قبل برای مردم باستان مشخص گردیده بود و استفاده از خمیرترش برای انجام این عمل تا قرن هجدهم و نوزدهم رواج داشت اما به­تدریج با صنعتی شدن جوامع و رشد جمعیت و نیاز به تامین غذایی مردم در بعد کلان تولید مخمر به سمت صنعتی شدن سوق پیدا کرد. مخمر نان در مقیاس صنعتی برای اولین بار در اواخر قرن هجدهم در هلند تولید گردید.

 

فواید استفاده از خمیرمایه در نان

 

در طی سالهای دهه 1940 میلادی ودر بحبوحه جنگ دوم جهانی، با توجه به شرایط ویژه آن دوران جوش شیرین برای اولین بار توسط قوای انگلستان برای استفاده در نان تولیدی وارد مملکت گردید که با توجه به ارزانی و سهولت استفاده به تدریج فراگیر شد به طوری که برای سالیان متمادی جز لاینفک نان تولیدی کشور محسوب می­شد. این بدعت موجب شد غذای اصلی مردم که از مقدس­ترین گیاهی که بارها در کتب الهی از آن نام برده شده و کامل­ترین گیاه از نظر تغذیه­ای محسوب می­شود، یعنی گندم تولید می­گردد به جای تامین انرژی و ریز مغذی­های مورد نیاز بدن، عامل اصلی بیماری­هایی چون زخم معده، سرطان روده و معده، کم خونی، پوکی استخوان و تاثیرگذار در بیماری­هایی چون آلزایمر، بیماری­های کلیوی و عروقی باشد. اختلال در جذب عناصری چون آهن، کلسیم، فسفر، روی و ... از دیگر عوارض استفاده از جوش شیرین در تولید نان شمرده می­شود. از طرفی پایین آمدن ماندگاری نان و بیاتی زودرس، بدرنگی و بدطعمی و ضایعات فراوان که منجر به زیان سالانه یک میلیارد دلار به بیت­المال می­گردد از دیگر ویژگی­های این میهمان ناخوانده سفره ایرانی بوده است
این ماده صنعتی که متاسفانه تنها در ایران از آن در پخت نان استفاده می­شود و در هیچ منبع بین­المللی از آن به عنوان پوک­کننده نامی به میان نیامده است، جانشین خمیرمایه­ای گردیده که منبعی سرشار از موادغذایی است
در صورت استفـاده از نانی کـه فرایند تخمیر را طـی کرده و به­صورت صحیح و اصـولی تهیه شده، نه تنـها هیچ­کدام از بیماری­هایی که در اثر استفاده از جوش­شیرین ذکر گردید بروز نخواهد یافت؛ بلکه ماندگاری نان بالا رفته، ضایعات از بین می­رود، نان خوش طعم و عطر گردیده و جذب مواد مغذی در نان تسهیل می­گردد. از طرفی خمیرمایه منبعی سرشار از ویتامین­های گروه B و پروتئین می­باشد که موجب افزایش ارزش تغذیه­ای نان می­گردد و موجب تامین انرژی کافی و درصد بالایی از مواد مغذی مورد نیاز بدن انسان و به­خصوص قشر کم­بضاعت جامعه که نان غذای اصلی سفره آن­هاست می­گردد
نکته پر اهمیت دیگر این­که گندم حاوی مقدار قابل توجهی اسید فیتیک است و در صورتی املاح گندم برای بدن قابل جذب خواهد بود که این اسید تجزیه شود. در فرایند تولید نان، این خمیرمایه است که تولید آنزیم فیتاز می­کند و باعث تجزیه اسید فیتیک و در نتیجه جذب مواد مغذی دانه گندم می­گردد.

 

تهیه و تولید خمیرمایه

 

با توجه به این­که خمیرمایه نوعی گیاه تک سلولی است، تولید این ماده به نوعی فعالیت کشاورزی می باشد. ماده اولیه تولید خمیرمایه جهت تغذیه و رشد این باکتری، هر نوع ماده حاوی قند می تواند باشد. اما با توجه به عدم صرفه اقتصادی استفاده از مواد قندی سرشار از انرژی و مواردی که جهت تغذیه مستقیم مردم استفاده می شوند، استفاده از ملاس چغندری و نیشکری که تفاله حاصل از استحصال شکر می­باشد به­عنوان بهترین و با صرفه ترین گزینه موجود پیشنهاد گردید و امروز به عنوان اصلی ترین ماده اولیه تولید این ماده در بسیاری از کشورها از جمله ایران به کار می­رود
در پروسه تولید خمیرمایـه مواد مختلف به عنـوان ریزمغـذ­ی­ مانند ازت، فسفـر، روی و...نقش مهمـی ایفا می­نمایند که نبود هرکدام باعث اختلالاتی چون رشد نارس یا عدم رشد، افت اکتیویته مخمر، آلودگی خط تولید و ... می­گردد
تولید خمیرمایه طی یک فرآیند بیوتکنولوژیک در کارخانه­های مدرن صورت می­گیرد به گونه­ای که در محیطی کاملا استریل و بهداشتی سوش (بذر) اولیه و نارس با ماده قندی تغذیه شده و پس از تکمیل مراحل رشد در واحدهای سپراتور (جداکننده) و فیلترپرس به صورت خمیر وارد دستگاه خشک­کن گردیده و پس از فرآیند خشک­سازی در بسته­بندی­های معمولی یا وکیوم آماده عرضه به بازار می­گردد. خمیرمایه نانوایی در ایران در سه نوع خمیرمایه خشک فوری (IADY)، خمیرمایه خشک فعال (ADY) و خمیرمایه تازه تولید می­گردد که هر سه این محصولات در کشورمان تولید و به بازار عرضه می­شود.

 

صنعت خمیرمایه در ایران

 

اولین واحد تولید خمیرمایه نانوایی در ایران در سال 1346 در شهرستان شهریار با بهره گیری از تکنولوژی آمریکا شروع به فعالیت نمود. با توجه به مصرف جوش­شیرین در نانوایی هایی ایران و عدم توجه و نظارت لازم به این معضل، ظرف سی سال بعدی تنها یک کارخانه تولید خمیرمایه دیگر در ایران تاسیس گردید اما از اواخر دهه هفتاد شمسی که بیماریهای گوارشی زنگ خطر را برای متولیان بهداشت کشور به صدا در آورد و رسیدن به این نتیجه که استفـاده جوش شیریـن در تولیـد نان به عنوان غـذای اصلی که در 3 وعـده مصرف می­گردد از عوامل اصلی چنین معضلی است، سخت گیری و تدوین قوانین آیین نامه­های ممنوعیت مصرف جوش شیرین در دستور کار دولت قرارگرفت که نهایتا منجر به مصوبه سال 1385 شورای عالی سلامت به ریاست رییس جمهوری محترم مبنی بر ممنوعیت اکید مصرف جوش شیرین در نان و لزوم استفاده از خمیرمایه بهداشتی بود
بر این اساس در سال های اولیه دهه هشتاد، تعداد پنج واحد تولیدی دیگر به این جمع اضافه گردید و در حال حاضر دو واحد دیگر در آستانه بهره برداری می­باشند. پراکندگی این کارخانه­ها در استانهای تهران، آذربایجان شرقی، خراسان، خوزستان، چهارمحال و بختیاری، لرستان و کرمانشاه می­باشد. این واحدها مجموعا ظرفیت تولید 700/40 تن خمیرمایه در سال را دارا می­باشند.

 

مخمر چیست ؟

 

خمیر مایه یا مخمر یک قارچ میکروسکوپی است . در طبیعت در همه جا یافت میشود وقادرست قندها را به الکل و گاز دی اکسید کربن و ترکیبات معطر تبدیل کند.

 

خمیر مایه یا مخمر یک قارچ میکروسکوپی است . در طبیعت در همه جا یافت میشود و قادرست قندها را به الکل و گاز دی اکسید کربن و ترکیبات معطر تبدیل کند. مخمر شرایط اسیدی را برای تخمیر ترجیح می دهد و پ-هاشن بین ۴ الی ۶ برای فعالیت آن ایده آل است. در خارج از محدوده مذکور ، فعالیت مخمر به مقدار قابل ملاحظه ای کاهش می یابد . مواد نگهدارنده مانند ترکیبات بازدارنده رشد کپک به قدرت مخمر برای تولید گاز آسیب وارد مینماید . درجه حرارت صحیح برای نگهداری مخمر و حفظ فعالیت آن بسیار حائز اهمیت است
درجه حرارت های خیلی سرد یعنی صفر درجه سانتیگراد و یا کمتر لزوماً مخمر را نمی کشد . در حقیقت مخمر میتواند منجمد شود و زنده بماند اما انجماد غیر صحیح میتواند سلولهای مخمر را تخمیر نماید که در این صورت توانائی تخمیر را از دست میدهد.مخمر برای فعالیت و تخمیر به محیط گرم نیاز دارد بنابراین درجه حرارت خمیر می بایست کنترل شود. درجه حرارت مناسب برای فعالیت مخمر بین ۲۷-۲۴ درجه سانتیگراد است که در اینصورت حداکثر گاز را در مرحله تخمیر نهائی تولید مینماید. در شرایت مرطوب تخمیر نهائی که رطوبت نسبی هوا ۸۵ در صد است درجه حرارت مطلوب ۳۷ درجه سانتیگراد است و تخمیر در بیشترین سرعت انجام می پذیرد . درجه حرارت بالاتر از ۴۲ درجه سانتیگراد باعث میشود از فعالیت مخمر کم گردد و در درجه حرارت بالاتر از ۵۰ درجه سانتیگراد کاملاً غیر فعال گردد

 

خمیر مایه

 

مخمرها را می توان قدیمی ترین میکروارگانیسم صنعتی مورد استفاده توسط بشر در نظر گرفت. چرا که استفاده انسان از مخمر به پیش از زمانی که او نوشتن را بداند برمی گردد. نوشته های هیروگلیف نشان می دهد که تمدن مصریان باستان بیش از پنج هزار سال پیش از مخمر زنده و فرآیند تخمیر برای تولید نوشیدنیهای الکلی و نان استفاده می نموده است. البته آنها علت آنچه را که اتفاق می افتاده نمی دانسته اند. امروزه، فرآیند بیو شیمیایی که باعث بالا یا ور آمدن خمیر بوسیله مخمر می شود بنام فرآیند تخمیر (Fermentation) شناخته می شود. فرآیندی که برای بشر اولیه بعنوان پدیده ای اسرارآمیز و غیر قابل باور محسوب می شده است. و علت این فرآیند نیز مخلوط شدن آرد یا خمیر با مخمرهای وحشی موجود در هوا و محیط اطراف و فعال شدن آنها در مجاورت رطوبت و دیگر مواد غذایی موجود در خمیر بوده است. با گذشت زمان، بخشی از خمیر مصرفی نیز کنار گذاشته شده تا برای تهیه خمیر در روز یا روزهای بعد استفاده شود (خمیر ترش یا محیط کشت شروع کننده، (starter cultures)
با گذشت زمان، استفاده از این شروع کننده ها کمک شایانی به بهبود کیفیت انواع محصولات تخمیری مثل شراب، آبجو و خمیر نانوایی نمود. برای صدها سال، این روش سنتی برای تهیه نان مورد توجه نانواها قرار داشته و در حال حاضر نیز مورد استفاده قرار می گیرد

 





 

خمیرمایه نانوایی (Baking Yeast) یکی از صدها گونه مخمر شناسایی شده است که با عنوان علمی Saccharomayces Cerevisiae شناخته می­شود
این خمیرمایه موجودی ذره­بینی است که در نتیجه رشد آن در خمیر، گاز کربنیک و سایـر مـواد آلی تولید می شود. گاز کربنیک حاصله باعث افزایش حجم، پوکی و تخلخل نان و سایر ترکیبات آلی باعث افزایش ارزش تغذیه ای و عطر و طعم خوش نان می­گردند
تاثیر تخمیر و ورآمدن نان از هزاران سال قبل برای مردم باستان مشخص گردیده بود و استفاده از خمیرترش برای انجام این عمل تا قرن هجدهم و نوزدهم رواج داشت اما به­تدریج با صنعتی شدن جوامع و رشد جمعیت و نیاز به تامین غذایی مردم در بعد کلان تولید مخمر به سمت صنعتی شدن سوق پیدا کرد. مخمر نان در مقیاس صنعتی برای اولین بار در اواخر قرن هجدهم در هلند تولید گردید.

 

فواید استفاده از خمیرمایه در نان

 

در طی سالهای دهه 1940 میلادی ودر بحبوحه جنگ دوم جهانی، با توجه به شرایط ویژه آن دوران جوش شیرین برای اولین بار توسط قوای انگلستان برای استفاده در نان تولیدی وارد مملکت گردید که با توجه به ارزانی و سهولت استفاده به تدریج فراگیر شد به طوری که برای سالیان متمادی جز لاینفک نان تولیدی کشور محسوب می­شد. این بدعت موجب شد غذای اصلی مردم که از مقدس­ترین گیاهی که بارها در کتب الهی از آن نام برده شده و کامل­ترین گیاه از نظر تغذیه­ای محسوب می­شود، یعنی گندم تولید می­گردد به جای تامین انرژی و ریز مغذی­های مورد نیاز بدن، عامل اصلی بیماری­هایی چون زخم معده، سرطان روده و معده، کم خونی، پوکی استخوان و تاثیرگذار در بیماری­هایی چون آلزایمر، بیماری­های کلیوی و عروقی باشد. اختلال در جذب عناصری چون آهن، کلسیم، فسفر، روی و ... از دیگر عوارض استفاده از جوش شیرین در تولید نان شمرده می­شود. از طرفی پایین آمدن ماندگاری نان و بیاتی زودرس، بدرنگی و بدطعمی و ضایعات فراوان که منجر به زیان سالانه یک میلیارد دلار به بیت­المال می­گردد از دیگر ویژگی­های این میهمان ناخوانده سفره ایرانی بوده است
این ماده صنعتی که متاسفانه تنها در ایران از آن در پخت نان استفاده می­شود و در هیچ منبع بین­المللی از آن به عنوان پوک­کننده نامی به میان نیامده است، جانشین خمیرمایه­ای گردیده که منبعی سرشار از موادغذایی است
در صورت استفـاده از نانی کـه فرایند تخمیر را طـی کرده و به­صورت صحیح و اصـولی تهیه شده، نه تنـها هیچ­کدام از بیماری­هایی که در اثر استفاده از جوش­شیرین ذکر گردید بروز نخواهد یافت؛ بلکه ماندگاری نان بالا رفته، ضایعات از بین می­رود، نان خوش طعم و عطر گردیده و جذب مواد مغذی در نان تسهیل می­گردد. از طرفی خمیرمایه منبعی سرشار از ویتامین­های گروه B و پروتئین می­باشد که موجب افزایش ارزش تغذیه­ای نان می­گردد و موجب تامین انرژی کافی و درصد بالایی از مواد مغذی مورد نیاز بدن انسان و به­خصوص قشر کم­بضاعت جامعه که نان غذای اصلی سفره آن­هاست می­گردد
نکته پر اهمیت دیگر این­که گندم حاوی مقدار قابل توجهی اسید فیتیک است و در صورتی املاح گندم برای بدن قابل جذب خواهد بود که این اسید تجزیه شود. در فرایند تولید نان، این خمیرمایه است که تولید آنزیم فیتاز می­کند و باعث تجزیه اسید فیتیک و در نتیجه جذب مواد مغذی دانه گندم می­گردد.

 

تهیه و تولید خمیرمایه

 

با توجه به این­که خمیرمایه نوعی گیاه تک سلولی است، تولید این ماده به نوعی فعالیت کشاورزی می باشد. ماده اولیه تولید خمیرمایه جهت تغذیه و رشد این باکتری، هر نوع ماده حاوی قند می تواند باشد. اما با توجه به عدم صرفه اقتصادی استفاده از مواد قندی سرشار از انرژی و مواردی که جهت تغذیه مستقیم مردم استفاده می شوند، استفاده از ملاس چغندری و نیشکری که تفاله حاصل از استحصال شکر می­باشد به­عنوان بهترین و با صرفه ترین گزینه موجود پیشنهاد گردید و امروز به عنوان اصلی ترین ماده اولیه تولید این ماده در بسیاری از کشورها از جمله ایران به کار می­رود
در پروسه تولید خمیرمایـه مواد مختلف به عنـوان ریزمغـذ­ی­ مانند ازت، فسفـر، روی و...نقش مهمـی ایفا می­نمایند که نبود هرکدام باعث اختلالاتی چون رشد نارس یا عدم رشد، افت اکتیویته مخمر، آلودگی خط تولید و ... می­گردد
تولید خمیرمایه طی یک فرآیند بیوتکنولوژیک در کارخانه­های مدرن صورت می­گیرد به گونه­ای که در محیطی کاملا استریل و بهداشتی سوش (بذر) اولیه و نارس با ماده قندی تغذیه شده و پس از تکمیل مراحل رشد در واحدهای سپراتور (جداکننده) و فیلترپرس به صورت خمیر وارد دستگاه خشک­کن گردیده و پس از فرآیند خشک­سازی در بسته­بندی­های معمولی یا وکیوم آماده عرضه به بازار می­گردد. خمیرمایه نانوایی در ایران در سه نوع خمیرمایه خشک فوری (IADY)، خمیرمایه خشک فعال (ADY) و خمیرمایه تازه تولید می­گردد که هر سه این محصولات در کشورمان تولید و به بازار عرضه می­شود.

 

صنعت خمیرمایه در ایران

 

اولین واحد تولید خمیرمایه نانوایی در ایران در سال 1346 در شهرستان شهریار با بهره گیری از تکنولوژی آمریکا شروع به فعالیت نمود. با توجه به مصرف جوش­شیرین در نانوایی هایی ایران و عدم توجه و نظارت لازم به این معضل، ظرف سی سال بعدی تنها یک کارخانه تولید خمیرمایه دیگر در ایران تاسیس گردید اما از اواخر دهه هفتاد شمسی که بیماریهای گوارشی زنگ خطر را برای متولیان بهداشت کشور به صدا در آورد و رسیدن به این نتیجه که استفـاده جوش شیریـن در تولیـد نان به عنوان غـذای اصلی که در 3 وعـده مصرف می­گردد از عوامل اصلی چنین معضلی است، سخت گیری و تدوین قوانین آیین نامه­های ممنوعیت مصرف جوش شیرین در دستور کار دولت قرارگرفت که نهایتا منجر به مصوبه سال 1385 شورای عالی سلامت به ریاست رییس جمهوری محترم مبنی بر ممنوعیت اکید مصرف جوش شیرین در نان و لزوم استفاده از خمیرمایه بهداشتی بود
بر این اساس در سال های اولیه دهه هشتاد، تعداد پنج واحد تولیدی دیگر به این جمع اضافه گردید و در حال حاضر دو واحد دیگر در آستانه بهره برداری می­باشند. پراکندگی این کارخانه­ها در استانهای تهران، آذربایجان شرقی، خراسان، خوزستان، چهارمحال و بختیاری، لرستان و کرمانشاه می­باشد. این واحدها مجموعا ظرفیت تولید 700/40 تن خمیرمایه در سال را دارا می­باشند.

 

مخمر چیست ؟

 

خمیر مایه یا مخمر یک قارچ میکروسکوپی است . در طبیعت در همه جا یافت میشود وقادرست قندها را به الکل و گاز دی اکسید کربن و ترکیبات معطر تبدیل کند.

 

خمیر مایه یا مخمر یک قارچ میکروسکوپی است . در طبیعت در همه جا یافت میشود و قادرست قندها را به الکل و گاز دی اکسید کربن و ترکیبات معطر تبدیل کند. مخمر شرایط اسیدی را برای تخمیر ترجیح می دهد و پ-هاشن بین ۴ الی ۶ برای فعالیت آن ایده آل است. در خارج از محدوده مذکور ، فعالیت مخمر به مقدار قابل ملاحظه ای کاهش می یابد . مواد نگهدارنده مانند ترکیبات بازدارنده رشد کپک به قدرت مخمر برای تولید گاز آسیب وارد مینماید . درجه حرارت صحیح برای نگهداری مخمر و حفظ فعالیت آن بسیار حائز اهمیت است
درجه حرارت های خیلی سرد یعنی صفر درجه سانتیگراد و یا کمتر لزوماً مخمر را نمی کشد . در حقیقت مخمر میتواند منجمد شود و زنده بماند اما انجماد غیر صحیح میتواند سلولهای مخمر را تخمیر نماید که در این صورت توانائی تخمیر را از دست میدهد.مخمر برای فعالیت و تخمیر به محیط گرم نیاز دارد بنابراین درجه حرارت خمیر می بایست کنترل شود. درجه حرارت مناسب برای فعالیت مخمر بین ۲۷-۲۴ درجه سانتیگراد است که در اینصورت حداکثر گاز را در مرحله تخمیر نهائی تولید مینماید. در شرایت مرطوب تخمیر نهائی که رطوبت نسبی هوا ۸۵ در صد است درجه حرارت مطلوب ۳۷ درجه سانتیگراد است و تخمیر در بیشترین سرعت انجام می پذیرد . درجه حرارت بالاتر از ۴۲ درجه سانتیگراد باعث میشود از فعالیت مخمر کم گردد و در درجه حرارت بالاتر از ۵۰ درجه سانتیگراد کاملاً غیر فعال گردد

 

خمیر مایه

 

مخمرها را می توان قدیمی ترین میکروارگانیسم صنعتی مورد استفاده توسط بشر در نظر گرفت. چرا که استفاده انسان از مخمر به پیش از زمانی که او نوشتن را بداند برمی گردد. نوشته های هیروگلیف نشان می دهد که تمدن مصریان باستان بیش از پنج هزار سال پیش از مخمر زنده و فرآیند تخمیر برای تولید نوشیدنیهای الکلی و نان استفاده می نموده است. البته آنها علت آنچه را که اتفاق می افتاده نمی دانسته اند. امروزه، فرآیند بیو شیمیایی که باعث بالا یا ور آمدن خمیر بوسیله مخمر می شود بنام فرآیند تخمیر (Fermentation) شناخته می شود. فرآیندی که برای بشر اولیه بعنوان پدیده ای اسرارآمیز و غیر قابل باور محسوب می شده است. و علت این فرآیند نیز مخلوط شدن آرد یا خمیر با مخمرهای وحشی موجود در هوا و محیط اطراف و فعال شدن آنها در مجاورت رطوبت و دیگر مواد غذایی موجود در خمیر بوده است. با گذشت زمان، بخشی از خمیر مصرفی نیز کنار گذاشته شده تا برای تهیه خمیر در روز یا روزهای بعد استفاده شود (خمیر ترش یا محیط کشت شروع کننده، (starter cultures)
با گذشت زمان، استفاده از این شروع کننده ها کمک شایانی به بهبود کیفیت انواع محصولات تخمیری مثل شراب، آبجو و خمیر نانوایی نمود. برای صدها سال، این روش سنتی برای تهیه نان مورد توجه نانواها قرار داشته و در حال حاضر نیز مورد استفاده قرار می گیرد

 






کلمات کلیدی : خمیرمایه نانوایی,Baking Yeast,مخمر,تخمیر کننده خمیر, فرآیند تخمیر, مخمر نان و خمیر,مایه نان,مایه خمیر,خمیر مایه,میکروارگانیسم صنعتی,Fermentation,
در این سایت هیچ فایلی برای فروش قرار نمی گیرد. برای پشتیبانی و خرید فایل به سایت اصلی فروشنده مراجعه بفرمائید:

لینک دریافت فایل از سایت اصلی



لینک منبع :لینک فایل پاورپوینت-خمیر مایه و نحوه تولید و فرآوری آن- در 45 اسلاید-powerpoin-ppt

در 45 اسلاید-powerpoin-ppt tkman.stufile.ir/.../پاورپوینت-خمیر-مایه-و-نحوه-تولید-و-فرآوری-آن-در-45-اسلاید-powerpoin-ppt‏ - ذخیره شده پاورپوینت-خمیر مایه و نحوه تولید و فرآوری آن- در 45 اسلاید-powerpoin-ppt ... خمیرمایه نانوایی (Baking Yeast) یکی از صدها گونه مخمر شناسایی شده است که با عنوان علمی Saccharomayces ..... پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود. پاورپوینت-خمیر مایه و نحوه تولید و فرآوری آن- در 45 اسلاید-powerpoin ... online-sms.ir/sharing/پاورپوینت-خمیر-مایه-و-نحوه-تولید-و-فرآو/‏ - ذخیره شده پاورپوینت-خمیر مایه و نحوه تولید و فرآوری آن- در 45 اسلاید-powerpoin-ppt. خمیرمایه نانوایی,Baking Yeast,مخمر,تخمیر کننده خمیر, فرآیند تخمیر, مخمر نان و خمیر,مایه نان, مایه ... مربوط به دسته بندی علوم انسانی کاربر محترم شما در حال مشاهده فایلی با نام ایران و اسلام در دسته بندی علوم انسانی هستید. ... تحقیق در موردکمال فوری ًَلینک… پاورپوینت-خمیر مایه و نحوه تولید و فرآوری آن- در 45 ... - کیف فایل www.kiffile.ir/2019/.../پاورپوینت-خمیر-مایه-و-نحوه-تولید-و-فرآو/‏ - ذخیره شده پاورپوینت-خمیر مایه و نحوه تولید و فرآوری آن- در 45 اسلاید-powerpoin ... فرمت فایل دانلودی:.zip ... خمیرمایه نانوایی (Baking Yeast) یکی از صدها گونه مخمر شناسایی شده است که با عنوان علمی Saccharomayces Cerevisiae شناخته میشود. ..... فایل اصلی: ppt حجم فایل:374 کیلوبایت دانلود رایگان پاورپوینت ارزش افزوده اقتصادی | کالج ... پاورپوینت طراحی شبکه های حمل و نقل شهری و نقش سرانه ها در توسعه ... nanotour.ir/test/پاورپوینت-طراحی-شبکه-های-حمل-و-نقل-شهر-2/‏ - ذخیره شده فایل کامل پاورپوینت طراحی شبکه های حمل و نقل شهری و نقش سرانه ها در توسعه برنامه ریزی شهری- در 115 اسلاید-powe به همراه لینک دانلود. دانلود فایل ... پاورپوینت-خمیر مایه و نحوه تولید و فرآوری آن- در 45 اسلاید-powerpoin-ppt. خمیرمایه نانوایی فایل ... نکات کلیدی و طلایی متون فقه 4 – دانشگاهی khabarfariman.ir/نکات-کلیدی-و-طلایی-متون-فقه-4/‏ - ذخیره شده رشته حقوق فایل کامل نکات کلیدی و طلایی متون فقه 4 به همراه لینک دانلود ... پاورپوینت-خمیر مایه و نحوه تولید و فرآوری آن- در 45 اسلاید-powerpoin-ppt. خمیرمایه ... دانلود طرح توجیهی تولید درخشان کننده های نوری – دانشگاهی khabarfariman.ir/دانلود-طرح-توجیهی-تولید-درخشان-کننده-ه/‏ - ذخیره شده فایل کامل دانلود طرح توجیهی تولید درخشان کننده های نوری به همراه لینک دانلود ... پاورپوینت-خمیر مایه و نحوه تولید و فرآوری آن- در 45 اسلاید-powerpoin-ppt. خمیرمایه ... نقشه ی بخش های شهرستان طارم – پیش نویس زنده - earthcafe earthcafe.ir/draft/نقشه-ی-بخش-های-شهرستان-طارم/‏ - ذخیره شده فایل کامل نقشه ی بخش های شهرستان طارم به همراه لینک دانلود. دانلود فایل ... پاورپوینت-خمیر مایه و نحوه تولید و فرآوری آن- در 45 اسلاید-powerpoin-ppt. خمیرمایه ... تحقیق در مورد آموزه هایی از رباتیک – ایجاد موجودیت - earthcafe earthcafe.ir/create/تحقیق-در-مورد-آموزه-هایی-از-رباتیک/‏ - ذخیره شده کاربر محترم شما در حال مشاهده فایلی با نام تحقیق در مورد آموزه هایی از رباتیک ... لینک پرداخت و دانلود *پایین مطلب * فرمت فایل :Word ( قابل ویرایش و آماده پرینت ) تعداد ... پاورپوینت-خمیر مایه و نحوه تولید و فرآوری آن- در 45 اسلاید-powerpoin-ppt. تصاویر برای لینک فایل پاورپوینت-خمیر مایه و نحوه تولید و فرآوری آن- در 45 اسلاید-powerpoin-ppt دانلود تحقیق در مورد رنگ سازی – رم شانس seoarzon.ir/ram/دانلود-تحقیق-در-مورد-رنگ-سازی/‏ - ذخیره شده فایل کامل دانلود تحقیق در مورد رنگ سازی به همراه لینک دانلود. دانلود فایل. دانلود تحقیق رنگ سازیفرمت فایل: ورد قابل ویرایشتعداد صفحات: 95فهرستعنوانمقدمهمخلوط کن های ... پاورپوینت-خمیر مایه و نحوه تولید و فرآوری آن- در 45 اسلاید-powerpoin-ppt. تحقیق درموردکاربرد رایانه در برق – سیو پروژه tourantalya-linktrip.ir/save/تحقیق-درموردکاربرد-رایانه-در-برق/‏ - ذخیره شده کاربر محترم شما در حال مشاهده فایلی با نام تحقیق درموردکاربرد رایانه در برق ... لینک پرداخت و دانلود *پایین مطلب * فرمت فایل :Word ( قابل ویرایش و آماده پرینت ) تعداد ... پاورپوینت-خمیر مایه و نحوه تولید و فرآوری آن- در 45 اسلاید-powerpoin-ppt. تحقیق درباره خیار – سیو پروژه tourantalya-linktrip.ir/save/تحقیق-درباره-خیار/‏ - ذخیره شده کاربر محترم شما در حال مشاهده فایلی با نام تحقیق درباره خیار ... لینک پرداخت و دانلود *پایین مطلب* فرمت فایل:Word (قابل ویرایش و آماده پرینت) تعداد صفحه:80 فهرست و ... پاورپوینت-خمیر مایه و نحوه تولید و فرآوری آن- در 45 اسلاید-powerpoin- ppt. نرم افزار وکالت را قورت بده(اندروید) – سرویس پروژه simcardmajazi.ir/service/نرم-افزار-وکالت-را-قورت-بدهاندروید/‏ - ذخیره شده خمیرمایه نانوایی فایل کامل پاورپوینت-خمیر مایه و نحوه تولید و فرآوری آن- در 45 اسلاید-powerpoin-ppt به همراه لینک دانلود دانلود فایل خمیرمایه نانوایی (Baking Yeast) ... تحقیق در مورد آشنایی با وسایل آزمایشگاهی – buffer sedayepooya.ir/buffer/تحقیق-در-مورد-آشنایی-با-وسایل-آزمایشگا/‏ - ذخیره شده لینک پرداخت و دانلود *پایین مطلب * فرمت فایل :Word ( قابل ویرایش و آماده پرینت ) ... پاورپوینت-خمیر مایه و نحوه تولید و فرآوری آن- در 45 اسلاید-powerpoin-ppt. دانلود مقاله شناسایی و حذف ترک‌های موجود در نقاشی‌ها و عکس‌های قدیمی ... cyclic.mizbang.ir/.../دانلود-مقاله-شناسایی-و-حذف-ترک‌های-مو/‏ - ذخیره شده 2 مه 2018 ... کاربر محترم شما در حال مشاهده فایلی با نام دانلود مقاله شناسایی و حذف ترک‌های موجود در نقاشی‌ها و عکس‌های قدیمی دیجیتالی شده در دسته بندی فنی و ... Previous: دانلود فایل فلش فارسی نوکیا Nokia c3-01 RM-640 ورژن 07.51 با لینک مستقیم ... پاورپوینت-خمیر مایه و نحوه تولید و فرآوری آن- در 45 اسلاید-powerpoin-ppt. پلان آماده اتوکد-طرح 70 – تایید مقاله - payamcity.ir payamcity.ir/verify/پلان-آماده-اتوکد-طرح-70/‏ - ذخیره شده پلان آماده اتوکد فایل کامل پلان آماده اتوکد-طرح 70 به همراه لینک دانلود ... پاورپوینت- خمیر مایه و نحوه تولید و فرآوری آن- در 45 اسلاید-powerpoin-ppt. خمیرمایه نانوایی ... مورد استفاده برای تولید rinding آهن پاورپوینت https://www.speelotheekmarum.nl/2007-Mar-21/6147-IR/‏ - ذخیره شده ترین عنصر روی زمین شناخته شده و در بین فلزات نیز ،95 در صد فلز تولید آهن می ... به دلیل الیاف بلندتر برای کاغذ سازی مناسب ترند ولی وجود مواد[ppt] چت زنده. ... تحقیق در مورد آهن - کافه لینک ... پاورپوینت-خمیر مایه و نحوه تولید و فرآوری آن- در 45 اسلاید . ... با سلام فایل نکات ایمنی مورد استفاده در مصرف گاز طبیعی یک پاورپوینت ... پروژه بررسی الگوریتم خوشه بندی در ساخت سیستم های توزیع شده ... ksahc.ir/footer/پروژه-بررسی-الگوریتم-خوشه-بندی-در-ساخت/‏ - ذخیره شده در فصل چهارم نحوه خوشه بندی گراف وابستگی استخراج شده توسط تکنیک های خوشه ... حسابداری در شرکت تعاونی مرزنشینان باجگیران به همراه لینک دانلود دانلود فایل دانلود ... پاورپوینت-خمیر مایه و نحوه تولید و فرآوری آن- در 45 اسلاید-powerpoin-ppt. دانلود طرح توجیهی تولید نخ فانتزی – آیکون پروژه pdpnetwork.ir/icon/دانلود-طرح-توجیهی-تولید-نخ-فانتزی/‏ - ذخیره شده فایل کامل دانلود طرح توجیهی تولید نخ فانتزی به همراه لینک دانلود. دانلود فایل ... پاورپوینت-خمیر مایه و نحوه تولید و فرآوری آن- در 45 اسلاید-powerpoin-ppt. خمیرمایه ... پاورپوینت-مکانیک خاک پیشرفته و انواع آزمایشات خاک- در 150 اسلاید ... www.bathroomfans.us/search/یک‍‍‍‍‍‍‍‍?page=150‏ جدیدترین فایل ها. تبدیل فیلم ... فایل پاورپوینت کوپلینگ وکلاچ قیمت: 5,000 تومان .... پاورپوینت-خمیر مایه و نحوه تولید و فرآوری آن- در 45 اسلاید-powerpoin-ppt. دانلود پاورپوینت حجاب و عفاف – آپتایم مقاله edupconf.ir/uptime/دانلود-پاورپوینت-حجاب-و-عفاف/‏ - ذخیره شده خمیرمایه نانوایی فایل کامل پاورپوینت-خمیر مایه و نحوه تولید و فرآوری آن- در 45 اسلاید-powerpoin-ppt به همراه لینک دانلود دانلود فایل خمیرمایه نانوایی (Baking Yeast) ... جزوه اصول مدیریت دکتر علی رضائیان – استاتوس پروژه designihaa.ir/status/جزوه-اصول-مدیریت-دکتر-علی-رضائیان/‏ - ذخیره شده خمیرمایه نانوایی فایل کامل پاورپوینت-خمیر مایه و نحوه تولید و فرآوری آن- در 45 اسلاید-powerpoin-ppt به همراه لینک دانلود دانلود فایل خمیرمایه نانوایی (Baking Yeast) ... پاورپوینت-خمیر مایه و نحوه تولید و فرآوری آن- در 45 اسلاید-powerpoin ... 2.freedownloadd2.ir/product/550030‏ - ذخیره شده دانلود رایگان این فایل در مورد خمیر مایه و نحوه تولید و فرآوری آن در 45 صفحه در قالب ... پاورپوینت-خمیر مایه و نحوه تولید و فرآوری آن- در 45 اسلاید-powerpoin-ppt - دانلود رایگان ... در فرایند تولید نان، این خمیرمایه است که تولید آنزیم فیتاز میکند و باعث تجزیه ..... لینک منبع و پست :ترجمه بهینه سازی شرایط کشت برای تولید مواد ضد پاورپوینت خانه مشروطه اصفهان – دیجیتال سند - FinerDesign finerdesign.ir/digital/پاورپوینت-خانه-مشروطه-اصفهان/‏ - ذخیره شده فایل کامل پاورپوینت خانه مشروطه اصفهان به همراه لینک دانلود. دانلود فایل ... پاورپوینت-خمیر مایه و نحوه تولید و فرآوری آن- در 45 اسلاید-powerpoin-ppt. خمیرمایه ... آموزش ساخت پاورپویت حرفه ای -آموزش کامل نرم افزار PowerPoint ... ► 4:24https://www.youtube.com/watch?v=861d3ojSMdI 24 سپتامبر 2017 - 4 دقیقه - بارگذاری توسطرسانه آموزشی لیموناد لینک مشاهده کامل این دوره آموزشی: ... این پکیج آموزشی شامل ۲۹ قسمت آموزش نرم افزار PowerPoint با کیفیت بالا و فشرده شده می باشد و نحوه ساخت ... مقاله – رفتار سازمانی – logic - az-movie.ir az-movie.ir/logic/مقاله-رفتار-سازمانی/‏ - ذخیره شده لینک دانلود ” MIMI file ” پایین همین صفحه تعداد صفحات : ” 26 ” فرمت فایل : ” word ... پاورپوینت-خمیر مایه و نحوه تولید و فرآوری آن- در 45 اسلاید-powerpoin-ppt. دانلود پروپوزال آماده روانشناسی پیش بینی اضطراب اجتماعی بر اساس ... stufilesell.ir/profile/دانلود-پروپوزال-آماده-روانشناسی-پیش-ب-6/‏ - ذخیره شده 3 ژوئن 2019 ... اطلاعات بیشتر درباره فایل نفیس دانلود پروپوزال آماده روانشناسی پیش بینی ... دانلود فایل ارزشمند: پاورپوینت-خمیر مایه و نحوه تولید و فرآوری آن- در 45 ... و نحوه تولید و فرآوری آن- در 45 اسلاید-powerpoin-ppt خمیرمایه نانوایی (Baking ... بندی: لینک مستقیم اطلاعات بیشتر درباره فایل نفیس دانلود بهترین شبیه ... دانلود طرح توجیهی تولید صیفی جات گلخانه ای به ظرفیت 1500 متر ... cafe-javab.ir/دانلود-طرح-توجیهی-تولید-صیفی-جات-گلخان/‏ - ذخیره شده فایل کامل دانلود طرح توجیهی تولید صیفی جات گلخانه ای به ظرفیت 1500 متر مربع ... زیست فایل کامل راهنمای آموزش محیط زیست برای معلمان به همراه لینک دانلود دانلود فایل ... پاورپوینت-خمیر مایه و نحوه تولید و فرآوری آن- در 45 اسلاید-powerpoin-ppt. نقشه اتوکد منطقه 21 تهران با جزئیات کامل با فرمت DWG – access spichart.ir/access/نقشه-اتوکد-منطقه-21-تهران-با-جزئیات-کامل/‏ - ذخیره شده 21 آوریل 2018 ... بازدید کننده محترم محتوای فایل نقشه اتوکد منطقه 21 تهران با جزئیات کامل با فرمت ... است دانلود فایل دانلود پاورپوینت جوشکاری لیزری 39 اسلاید قابل ویرایش ... دانلود فایل ورد word بهینه سازی پیش بینی لینک در شبکه های اجتماعی ... مایه و نحوه تولید و فرآوری آن- در 45 اسلاید-powerpoin-ppt برای شما در دسترس ... Microsoft PowerPoint Online – با همدیگر بر روی ارائه های PowerPoint ... https://office.live.com/start/PowerPoint.aspx?ui=fa%2DIR&rs...‏ - ذخیره شده با استفاده از نسخه آنلاین Microsoft PowerPoint به طور رایگان با دیگران همکاری کنید. ارائه های تصویری را در OneDrive ذخیره کنید. آنها را با دیگران به اشتراک ...